Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Konec preiskave: truplo, najdeno na Bovškem, pripada pogrešanemu 55-letnemu Nemcu

Novogoriški policisti preklicujejo iskanje pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije, ki je bil od 25. avgusta dalje nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu in bil nazadnje opažen nekaj dni za tem, kasneje pa se je za njim izgubila vsakršna sled.

Kljub številnim izvedenim aktivnostim v naslednjih mesecih pogrešani nemški državljan ni bil najden. Policija je bila 26. decembra obveščena, da je občan na težko prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem, na približno 900 metrov nadmorske višine, naletel na neidentificirano in neprepoznavno truplo. Na kraju so našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih je bilo mogoče sklepati, da gre za pogrešano osebo. Slednje je bilo potrjeno v torek na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani.

Ugotovljeno je bilo, da se je omenjeni moški 29. avgusta povzpel na gorski vrh Čukla, kjer se je nato gibal po tamkajšnjih brezpotjih. Omenjeno območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz časa 1. svetovne vojne. Veliko vojaških poti iz tega obdobja se zaključi na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih, kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov. 55-letni Nemec je po sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje, kjer je prišlo do padca v globino in smrti zaradi poškodb.

V okviru policijske preiskave tega primera ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja oz. sumljivih okoliščin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down