Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Italijana oproščena za ropa bank v Brdih in Dutovljah

Na novogoriškem okrožnem sodišču se je z oprostilno sodbo zaključilo sojenje zoper Maria Piacenteja in Giacoma Pappalarda iz Catanie, ki ju je državno tožilstvo obtoževalo ropa bank na Dobrovem in v Dutovljah.

Za Italijana je tožilka Petra Poberaj zahtevala zaporne kazni, štiri leta za prvi rop in tri leta za drugi rop, skupno šest let zapora, zato je po razsodbi povedala:

Sporni naj bi bili predvsem GPS podatki o gibanju avtomobilov, ki so jih pred ropoma najeli pri italijanskih ponudnikih. Sodnica Darinka Kogoj je delno ugodila predlogu zagovornikov Tanje Marušič in Gregorja Veličkova in iz sodnega spisa izločila podatke o gibanju najetega terenskega vozila na podlagi sledilne naprave, za katere italijanski tožilec policistom ni dal odredbe za njihovo pridobitev in uporabo.

Zagovornika sta z oprostilno sodbo, ki sicer še ni pravnomočna, zadovoljna.

Pappalardu in Piacenteju so namreč dokazali le pripravljalna dejanja na rop, ki pa niso kazniva, je v obrazložitvi sodbe povedala sodnica Darinka Kogoj. Obtoženi Pappalardi je ob prihodu s sodišča izjavil:

Sodišče je po njegovem z razsodbo dalo lekcijo iz kazenskega in ustavnega prava. O morebitnem zahtevku za povračilo škode za leto dni, ki sta ga preživela v priporu, pa je zagovornica dejala:

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down