Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Huje sta jo skupila voznik mopeda v Vrtojbi in motorist v Vipavi

Sobotno jutro se je pričelo zgodaj za novogoriške policiste, ki so že v nočnem času, okrog 1.20 minut, odhiteli v Vrtojbo, kjer se je huje ponesrečil 25-letni voznik mopeda. V bližini Vipave pa je dopoldne prišlo do trčenja avtomobila in motorista, ki se je prav tako huje poškodoval. Slednji ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, imel je tudi nepravilne registrske tablice.

V Vrtojbi je 25-letni voznik z mopedom vozil po Ulici 9. septembra proti Biljam. Ko je izpeljal levi nepregledni ovinek ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, zapeljal je proti sredini vozišča in se zaletel v cestni otok in prometni znak. 25-letnik je bil predvidoma huje poškodovan, nastala je materialna škoda na mopedu in prometni signalizaciji. Na kraju nesreče so ga kasneje oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz novogoriškega Zdravstvenega doma in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč prometnim policistom in reševalcem so nudili novogoriški poklicni gasilci.

Tam je pristal tudi motorist, ki je okrog 11.30 v soboto trčil v avtomobil, potem ko je vozil po regionalni cesti izven Vipave proti Podnanosu za voznikom osebnega avtomobila. Pred križiščem za industrijsko cono je 48-letni voznik na avtomobilu že dal znamenje – smerokaz, da želi v križišču zaviti levo, zmanjšal hitrost in pustil mimo avtomobil, ki se je vozil iz nasprotne strani, iz Podnanosa. Ko je voznik začel zavijati levo, ga je motorist pričel prehitevati in pri tem z motorjem trčil v levi bočni del avtomobila, motorista je po trčenju odbilo v rob obcestnega zidu, pri tem je utrpel hude telesne poškodbe.

Kot so ugotovili policisti, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, na neregistriranem motorju pa so bile ob tem tudi napačne registrske tablice. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi ajdovski poklicni gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki so poškodovanemu motoristu nudili pomoč in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Povzročitelju nezgode bodo prometni policisti glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down