Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Hišne preiskave tudi v Novi Gorici

Nacionalni preiskovalni urad je včeraj opravil 25 hišnih preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Nova Gorica. Preiskave so potekale zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj: zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in pomoči pri storitvi tega kaznivega dejanja ter kaznivega dejanja oviranja pravosodnih in drugih organov.

Kazniva dejanja so bila storjena na škodo gospodarske družbe z območja ljubljanske Policijske uprave, skupna protipravna premoženjska korist, ki je bila pridobljena s storitvijo navedenih kaznivih dejanj, pa znaša 720.000 evrov.

Kot so sporočili iz policije, je osumljenih 14 fizičnih oseb, preiskovalna dejanja pa so se nanašala na 14 fizičnih in 11 pravnih oseb. Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih preiskovalnih aktivnosti je sodelovalo skupno 51 preiskovalcev NPU in 38 kriminalistov iz ljubljanske, novomeške in novogoriške Policijske uprave.

"Na območju PU Nova Gorica se je izvajala samo ena hišna preiskava pri eni fizični osebi," so za Radio robin pisno pojasnili iz PU Ljubljana.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down