Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Epilog streljanja na Rejčevi: ni bil poskus uboja

Na novogoriškem okrožnem sodišču so včeraj izrekli sodbo očetu in sinu, Omerju Ferariju in Riccardu Čizmiću, ki sta bila obtožena poskusa uboja v streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici konec maja 2020. Ferariju je dosodilo enajst mesecev zapora zaradi groženj, njegovega sina pa je oprostilo vseh obtožb.

Spomnimo, novogoriški kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da sta se obtožena konec maja 2020 pred lokalom na novogoriški Rejčevi ulici sprla z 38-letnim moškim. Ob tem je prišlo tudi do fizičnega obračuna, groženj s pištolo in streljanja, 38-letnik pa je nato zbežal. Osumljenca sta v nadaljevanju odšla na Hrvaško, po objavljeni mednarodni tiralici so ju oktobra lani izsledili na Madžarskem, od koder sta bila izročena v Slovenijo.

Tožilstvo je obtoženima očitalo poskus uboja 38-letnega moškega, državna tožilka Damjana Bandelj je za 43-letnega Omerja Ferarija predlagala sedem let zapora, za Čizmića pa tri. Sodni senat, ki mu je predsedoval sodnik Aleš Batistič, pa je Ferariju prisodil 11 mesečno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja grožnje, Čizmića pa petčlanski senat pa ga je oprostil vseh obtožb.

Sodba še ni pravnomočna; državno tožilstvo je že napovedalo pritožbo tako na obsodilni kot oprostilni del sodbe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down