Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Dva obtožena v zadevi smejalni plin priznala krivdo, šempetrski bolnišnici nakazala tudi donacijo

Na Okrožnem sodišču v Novi Gorici se je danes nadaljeval predobravnalni narok za dva izmed šestih obtoženih v zadevi smejalni plin. Vili Batič in Boris Hočevar, ki sta pri gradnji šempetrskega urgentnega centra nadzirala gradbena dela, sta priznala krivdo, sodnica Andrejka Luznik pa jima je izrekla leto in deset mesecev zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna.

Kazen bosta po pravnomočnosti sodbe lahko odslužila tudi s 1330 urami dela v splošno korist v dveh letih. Za obtožena je tožilka Ana Radovanović Širok sicer zahtevala po dve leti in pol zaporne kazni, ki pa jo je sodnica zaradi olajševalnih okoliščin znižala. Hočevarjeva zagovornica Anka Kozamernik je po zaključku naroka povedala: "Razsodba je kakršna je in moj klient jo sprejema kot pravično."

Obtoženca sta v današnjem zagovoru povedala, da jima je žal zaradi posledic napačno priključene napeljave medicinskih plinov v urgentnem bloku. Zato sta šempetrski bolnišnica nakazala tudi donacijo, vsak v višini 20.000 evrov, po zaključku postopka pa bosta morala poravnati tudi stroške sodnega postopka. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Za Damjana Grilja, Igorja Zabreta, Marjana Orla in Vinka Jazbeca, ki so se že na novembrskem predobravnavnem naroku izrekli za nedolžne, se bo sodni postopek nadaljeval predvidoma marca.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down