Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Čez vikend policisti ponovno zasegli več snovi in zdravil zaradi suma, da gre za prepovedano drogo

Prejšnji petek, 28. julija popoldan so policisti na območju Nove Gorice 41-letni ženski v postopku zasegli več različnih snovi in zdravil zaradi suma, da gre za prepovedano drogo.

Podrobnosti predstavi Dean Božnik s Policijske uprave Nova Gorica:

Policisti bodo glede na prejeti rezultat analize zoper navedeno osumljenko kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja, ni bilo pa to edino posredovanje na področju prepovedanih drog v pravkar končanem vikendu.

Policisti PP Ajdovščina so v soboto na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili osebno in hišno preiskavo v okolici Ajdovščine. Pri tem so našli in zasegli različne snovi in tablete, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so ajdovski policisti poslali v nadaljnjo analizo. Tudi v tem primeru je bila zasežena elektronska naprava. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bo policijska postaja Ajdovščina zoper kršitelja izvedla prekrškovni postopek.

V letošnjem letu so policisti na območju PU Nova Gorica obravnavali že skupno 78 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog. Zgolj za primerjavo, v celem lanskem letu 2022 je bilo na istem območju obravnavanih 97. Žal je že letos potekalo 5 varnostnih dogodkov, v katerih se je 7 mlajših oseb predoziralo, zaradi česar so potrebovale nujno medicinsko pomoč, ena oseba je prevelikemu odmerku na žalost podlegla. Večina oseb, udeležena v teh varnostnih dogodkih oz. predoziranju, je bilo mlajših od 20 let.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down