Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Bil je sinonim za pozitivno vzdušje in dobro glasbo"

Na Goriškem danes odmeva novica, da je po kratki bolezni umrl priljubljeni primorski didžej, doma iz okolice Nove Gorice, Miran Vodpivec, poznan kot DJ Cvere.

Bil je sinonim za pozitivno vzdušje, dobro glasbo, se spominja fotograf David Verlič, njegov dolgoletni znanec, s katerim je sodeloval tudi pri projektu Ljudje Nove Gorice (Humans of Nova Gorica).

DJ Cvere je na Humans of Nova Gorica pred približno 5 leti zapisal takole: "

"Glasbo vrtim že dobrih 35 let in v tem času sem gostoval po skoraj vseh večjih in manjših lokalih tu okoli. Tako sem tudi spremljal glasbeni okus prebivalcev. Sam sem pri vrtenju glasbe v zlatih časih domačih diskotek vedno rad uvajal nove glasbene stile, ki tukaj še niso bili raširjeni. Včasih je bilo to tudi težavno, predvsem zaradi tistega dela domače publike, ki je bil navezan na rock. Sedaj pa so v lokalih najbolj priljubljeni stari hiti iz starih časov, z dostopnostjo interneta pa novitete mladi spoznajo predvsem preko računalnika in telefona. Na Novo Gorico gledam še vedno tako, kot takrat ko sem bil star 25 let. V tistih časih je bilo vrstniško druženje in navezanost posameznikov močnejše. Danes med mladimi ne čutim več nekega pričakovanja vikendov kot nekoč. Mesto pa vseeno potrebuje nek klub, kjer bi se družili ljubitelji kvalitetne komercialne glasbe. Zavedam pa se, da se bo to težko doseglo, še posebej zato, ker mladi zaradi pomanjkanja delovnih mest zapuščajo Novo Gorico."

(Foto: David Verlič)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down