Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zlati inovatorji tudi v goriški regiji

Na Dnevu inovativnosti 2021 je GZS v Ljubljani sinoči podelila priznanja za najboljše inovacije. Na tokratni izbor je na regionalne razpise prispelo več kot 200 inovacijskih predlogov, za katerimi stoji nekaj več kot tisoč inovatork, inovatorjev in inovacijskih ekip. Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije.

V zlato sta se odela tudi severnoprimorska kandidata. Hidria je prepričala z elektronsko komutiranimi ventilatorji, poleg tega pa je za drugo inovacijo prejela še srebrno priznanje. Zlatega so se razveselili v solkanski ekipi Red Pitaya – direktorica podjetja Mateja Lampe je ob tem spomnila na leto 2013:

In z nagrajeno napravo (na sliki) so stopili še korak naprej:

Še tri srebrna odlična za inovativne dosežke so šla v goriško regijo, med njimi je inovacija Tracker šempetrske družbe Intra lighting – Anej Furlan je pojasnil, kaj jo odlikuje:

Dvojno srebro si je prislužil Kolektor Group, in sicer za baterijsko tlačno čistilno napravo in njegova enota Digital z inovacijsko ekipo Cordea, ki je razvila sistem za odkrivanje povišane telesne temperature in s tem segla na področje covida-19 - Samo Šela iz Kolektor Group:

Podelili so sicer 9 zlatih, 31 srebrnih ter 1 posebno priznanje za inovacijski izziv, ki rešuje izzive covida-19 in je bil izbran tudi kot najboljša inovacija leta po izboru javnosti, razvili pa so jo v VDC Zasavje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down