Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kako je epidemija spremenila navade potrošnikov in poslovanja ob meji?

V FJK se vrstijo pozivi k poostreni kontroli pogojev za prehajanje državne meje, a se ti za vstop v državo zaenkrat ne spreminjajo. So se pa med epidemijo spremenile navade potrošnikov in podjetnikov. Tisti, ki poslujejo čez mejo, so se že prej soočali z nekaterimi ovirami, ki so se od lani še okrepile.

Pri tem jim skuša pomagati in svetovati Slovensko deželno gospodarsko združenje. Direktor SDGZ Andrej Šik izpostavlja težave ob meji:

Pri tem navaja kot primer točenje goriva, saj je po podražitvah v Sloveniji na bencinskih servisih precej manj Italijanov.

S težavami so se po ocenah Šika soočila predvsem slovenska podjetja, ki v večji meri izvajajo storitve v FJK kot italijanska v Sloveniji.

Direktor slovenskega gospodarskega združenja s sedežem v Trstu upa, da do do konca leta glede na naraščanje okužb ne bo dodatnih zaostritev na meji.

S tem tednom so tržaški policisti dosledneje začeli preverjati izpolnjevanje PCT-pogoja tudi na državni meji, kjer pa so še vedno prisotni le občasno. Šik si ob tem želi, da to ne bi oviralo ne gospodarskih ne človeških stikov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down