Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Hidria, Vitanest in Te.sis najboljša primorska podjetja

Primorsko Podjetje 2022

Na zaključni prireditvi v Vili Vipolže, ki so jo včeraj v sodelovanju s primorskimi gospodarskimi zbornicami organizirale Primorske novice, so razglasili naj primorska podjetja za leto 2022.

Med velikimi podjetji se je najbolje izkazala spodnjeidrijska Hidria, ki inovacije usmerja v zeleno tehnologijo v avtomobilski in industrijskih panogah.

Družinsko podjetje Vitanest, distributer za klimatske naprave, toplotne črpalke, rekuperatorje toplote s prezračevanjem, bakrene cevi in konzole za namestitev omenjenih naprav, je izstopalo med srednjimi podjetji.

Med mikro in majhnimi podjetji pa je naziv pripadel sežanskemu Te.sis-u, ki 14 let uspešno deluje na trgu plastičnih granulatov.

Podelili so še posebni priznanji. Prvega si je zaslužila Intra Lighting iz Šempetra pri Gorici, pomemben element na svetovnem trgu razsvetljave, ki je prisotno v kar 65 državah sveta, drugega pa združenje Po primorsko, ki združuje 11 podjetij in kmetijskih zadrug, ki jim je treba prišteti še več sto kmetij, s katerimi skrbijo za ohranjanje ter razvoj pridelave in predelave hrane izključno na Primorskem.

Prireditvi je prisostvoval tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je poudaril, da se Primorska ponaša z največjim deležem hitro rastočih podjetij. Obljubil je, da bo ministrstvo več pozornosti namenilo spodbujanju start-up ekosistema in zagonskih podjetij.

(Vir in FOTO: Primorske novice)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down