Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Gospodarska zbornica vabi podjetja, naj prijavijo svoje inovacije

Racunalnik Ljudje

Severno Primorska gospodarska zbornica je minuli teden objavila 22. razpis za podelitev priznanj za najboljše inovacije v regiji.

Vabimo vse inovatorke in inovatorje iz podjetij, velikih, manjših, tudi iz institucij, da prijavijo svoje inovacije – različne inovacije: produktne, procesne, vse tiste izboljšave procesov, ki lahko optimizirajo poslovanje in na ta način poskrbijo, da je poslovanje uspešno v podjetjih,“ pravi Brigita Habjan Štolfa, direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice.

Za tiste, ki bi radi prijavili svoje inovacije, so 12. marca pripravili tudi webinar, na katerem se bodo seznanili z načinom prijav. Podrobnejši podatki s pogoji prijave in prijavnica so objavljeni na spletni strani Severno Primorske gospodarske zbornice. Prijave zbirajo do 4. aprila. „Tam dobijo vse informacije, tudi prijavnico, ki je digitalizirana, se pravi je prilagojena, čim bolj enostavna s tem namenom, da bi se čim več inovatorjev in inovatork opogumilo in prijavilo svoje izdelke.“

K prijavi pa bi radi še zlasti spodbudili srednja, mala in mikro podjetja. „Vemo, da imajo veliki svoje razvojne oddelke, so vešči teh znanj, zato verjamemo, da imamo še veliko rezerve pri srednjih, malih in mikro podjetjih in tudi institucijah. Spodbujamo jih tudi s tem webinarjem, kjer jim želimo prikazati, da na enostaven način lahko prijavijo svoje nove izdelke in spodbujamo ne le produktne, ampak tudi procesne inovacije.“

S prijavo podjetniki pridobijo povratno informacijo in pregled njihove inovacije s strani strokovne komisije, ki ovrednoti, oceni inovacijo in ji podeli točke, najvišje uvrščene prejmejo bronasto, srebrno ali zlato nagrado in se potegujejo za uvrstitev na nacionalnem tekmovanju. Poleg promocije, ki jo prinaša uvrstitev, pa pridobijo tudi certifikat, ki izkazuje verodostojnost inovacije in prinaša dodano vrednost njihovim produktom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down