Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

GEN-I: cen ne bomo višali do poletja, v 3 letih izgradnja za 100 megavatov sončnih elektrarn

V družbi GEN-I so danes napovedali, da vsaj do poletja prihodnje leto kljub rasti cen energentov na mednarodnih trgih ne bodo podražili ne električne energije ne zemeljskega plina. Ob tem so predstavili korake, s katerim bo odjemalci prišli do dolgoročno nizke cene električne energije.

Kot pravi predsednik uprave, Robert Golob, ravno zadnji dogodki na mednarodnih trgih kažejo, da so fosilni viri glavno gonilo rasti cen energentov, ki je svet porinilo v energetsko krizo.

Projekt največje samooskrbne skupnosti v Sloveniji, ki bo v celoti temeljila na gradnji novih obnovljivih virov energije se bi pričel v naslednjem letu, ko bodo po celotni Sloveniji z lastnimi sredstvi zgradili sončne elektrarne s skupno močjo 10 megavatov, v treh letih pa načrtujejo izgradnjo za 100 megavatov sončnih elektrarn. Posamezne panele na teh elektrarnah bo lahko najelo vsako gospodinjstvo v Sloveniji, ki se bo odločilo vključiti v Sončno skupnost S priklopom prve sončne elektrarne spomladi 2022 bo v skupnost vstopilo prvih 500 članov, na ta način bi samooskrbo v prihodnjih treh letih omogočili okrog 25.000 slovenskim gospodinjstvom.

S Sončno skupnostjo GEN-I si bodo odjemalci predvidoma znižali strošek elektrike za od 60 do 75 odstotkov, ocenjujejo v družbi. Skupaj s stroškom najema panela se bo njihov račun za oskrbo z električno energijo tudi do 10 odstotkov nižji, kot ga plačujejo sedaj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down