Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

GEN-I: cen ne bomo višali do poletja, v 3 letih izgradnja za 100 megavatov sončnih elektrarn

V družbi GEN-I so danes napovedali, da vsaj do poletja prihodnje leto kljub rasti cen energentov na mednarodnih trgih ne bodo podražili ne električne energije ne zemeljskega plina. Ob tem so predstavili korake, s katerim bo odjemalci prišli do dolgoročno nizke cene električne energije.

Kot pravi predsednik uprave, Robert Golob, ravno zadnji dogodki na mednarodnih trgih kažejo, da so fosilni viri glavno gonilo rasti cen energentov, ki je svet porinilo v energetsko krizo.

Projekt največje samooskrbne skupnosti v Sloveniji, ki bo v celoti temeljila na gradnji novih obnovljivih virov energije se bi pričel v naslednjem letu, ko bodo po celotni Sloveniji z lastnimi sredstvi zgradili sončne elektrarne s skupno močjo 10 megavatov, v treh letih pa načrtujejo izgradnjo za 100 megavatov sončnih elektrarn. Posamezne panele na teh elektrarnah bo lahko najelo vsako gospodinjstvo v Sloveniji, ki se bo odločilo vključiti v Sončno skupnost S priklopom prve sončne elektrarne spomladi 2022 bo v skupnost vstopilo prvih 500 članov, na ta način bi samooskrbo v prihodnjih treh letih omogočili okrog 25.000 slovenskim gospodinjstvom.

S Sončno skupnostjo GEN-I si bodo odjemalci predvidoma znižali strošek elektrike za od 60 do 75 odstotkov, ocenjujejo v družbi. Skupaj s stroškom najema panela se bo njihov račun za oskrbo z električno energijo tudi do 10 odstotkov nižji, kot ga plačujejo sedaj.

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down