Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Delničarji Elektra Primorska podprli predlog SDH, za dividende 2,5 milijona evrov

Delničarji Elektra Primorske so se na današnji seji seznanili z letnim poročilom družbe in skupine za leto 2021. Za dividende bodo od 4,5 milijona evrov lanskega bilančnega dobička namenila 2,5 milijona evrov ali 12 centov bruto na delnico, preostanek pa ostane nerazporejen.

Dividende bodo izplačane 29. julija delničarjem, ki so vpisani pri Klirinško depotni družbi na dan 28. julij 2022.

Na skupščini, kjer je bilo pristonih dobrih 86 odstotkov zastopanega kapitala družbe, so delničarji upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnico za opravljeno delo v preteklem letu. Uprava in nadzorni svet Elektra Primorska sta sicer predlagala, da bilančni dobiček ostane nerazporejen, medtem pa je društvo Mali delničarji Slovenije predlagalo 24 centov bruto dividende na delnico. Skupščina je podprla predlog večinskega delničarja, to je država oz. Slovenski državni holding, pooblaščenec delničarja Kalantia Limited pa je na izglasovani sklep napovedal izpodbojno tožbo, so sporočili iz Elektra Primorska.

Za pooblaščenega revizorja pa je skupščina delničarjev za poslovna leta 2022, 2023 in 2024 imenovala ljubljansko revizijsko družbo Ernst & Young Revizija.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down