Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Boscarolov Timtec Defense z MORS-om v dva raziskovalno-razvojna projekta

Velik mejnik za slovensko industrijo in za slovensko obrambo,“ tako je ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, večinski lastnik podjetja Timtec Defense, opisal včerajšnji podpis dveh pogodb za izvedbo raziskovalno-razvojnih projektov v skupni vrednosti slabih 900.000 evrov.

Kot navaja spletna stran Ministrstva za obrambo, gre za projekt Oborožen kombiniran brezpilotni letalni sistem in projekt Boj proti rojem brezpilotnih letalnih sistemov. „V 21. stoletju je zagotovo pomembno, da namenjamo čim več za raziskave in razvoj, če hočemo loviti korak z razvitimi državami. Slovenija ima ogromno znanja in potenciala in to moramo izkoristiti,“ je ob podpisu pogodb poudaril minister za obrambo Marjan Šarec.

Boscarol ob tem pozdravlja trend v Slovenski vojski, ki ga je najavil minister Šarec in pomeni korak naprej v tehniki. „Veseli me tudi, da začenjamo združevati, kar v Sloveniji imamo – ne samo industrijo, ne samo razvoj, tudi akademsko sfero. Vse te institucije potrebujejo zelo dober kader in če bomo imeli razvoj na določenem nivoju, bo kader ostajal tukaj in naši mladi, dobri inženirji ne bodo odšli ven.“

Na ministrstvu so pojasnili, da zasledujejo enega od temeljnih strateških ciljev in usmeritev predsednika vlade, Roberta Goloba in ministra za obrambo, Marjana Šarca, da se posebna pozornot namenja obrambni raziskovalno-razvojni dejavnosti. „Področje domačih raziskav in razvoja bo prispevalo k pospeševanju tehnološkega razvoja v Sloveniji, tako v okviru zagotavljanja obrambnih potreb kot pri nadaljnjem razvoju nacionalnovarnostnega sistema,“ so zapisali na ministrstvu.

(Foto: Bruno Toič)

Deli z drugimi:
Aktualno

5 dobrih novic iz domačih krajev... ta petek po 11ih

Preberi več

Dan tehnične kulture in Radio Robin V ŽIVO

Preberi več

NAGRADNA IGRA: ABONMA ZA OTROKE

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 in LOKALNE VOLITVE 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Ne zamudi
Podkasti Radia Robin
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down