Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Boscarol "eden najprodornejših samoniklih slovenskih podjetnikov po letu 1990"

Združenje Manager bo danes podelilo priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2022 ajdovskemu podjetniku, nekdanjemu lastniku in direktorju podjetja Pipistrel, Ivu Boscarolu.

"Ker je s svojimi dejanji zgled inovativnosti, prodornosti, uspeha in odličnega vodenja," utemeljujejo v Združenju Manager letošnje 21. priznanje za življenjsko delo na področju managementa.

Boscarol je, kot dodajajo, eden najprodornejših samoniklih slovenskih podjetnikov po letu 1990. Pipistrel je pod njegovim vodstvom postalo eden vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu, s tem je na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo. Aprila lani je uspešno podjetje prodal ameriškemu podjetju Textron, svoje poslanstvo pa usmeril k vračanju družbi – tako v materialnem kot v osebnem smislu, še vedno odmeva njegova donacija ajdovski občini v višini 25 milijonov evrov. Del kupnine so dobili tudi zaposleni v podjetju. Donacije je namenil tudi Aeroklubu Josip Križaj, Župniji Šturje, Škofijski gimnaziji Vipava in slovenskim gasilcem. Skupni znesek vseh donacij v letu 2022 v vrednosti 30 milijonov evrov je bila najvišja donacija v javno dobro v zgodovini samostojne Slovenije, so ob tem sporočili iz ajdovske občine.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down