Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Bilančni dobiček v višini 1,7 milijona evrov v celoti za dividende

Delničarji Elektra Primorske so danes med drugim sklenili, da se lanski bilančni dobiček v višini 1,7 milijona evrov v celoti nameni za dividende. Bruto dividenda na delnico znaša 0,09 evra, izplačane bodo 30. oktobra, delničarjem, vpisanim pri Klirinško depotni družbi dan predtem.

Na današnji skupščini, na kateri je bilo prisotnega 83,76 odstotkov zastopanega kapitala družbe, so se delničarji seznanili z revidiranim letnim poročilom družbe za leto 2023, s prejemki uprave in članov nadzornega sveta in s Politiko prejemkov organa vodenja v družbi Elektro Primorska. Odločili so o uporabi bilančnega dobička za leto 2023 ter upravi in nadzornemu svetu družbe podelili razrešnico za opravljeno delo v preteklem letu.

Delničarj so sklenili, da se lanski bilančni dobiček v višini 1.765.686 evrov v celoti izplača delničarjem v obliki dividend. Bruto dividenda na delnico znaša 0,09 evra. Družba bo dividende izplačala dne 30. oktobra letos delničarjem vpisanim pri KDD dan predtem. Upravi in članom nadzornega sveta, ki so v letu 2023 opravljali to funkcijo in so na tej funkciji v času odločanja skupščine, so podelili razrešnico za opravljeno delo v preteklem letu, so sporočili iz družbe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down