Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol kupil Kolosej: "Pričakujemo, da bi ta dragulj ponovno oživel, tudi z osveženimi vsebinami"

Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, nekdanji lastnik podjetja Pipistrel, je na današnji drugi dražbi stavbe Koloseja v ljubljanskem BTC za nakup ponudil največ, 6,4 milijona evra. Kinocenter z 12 dvoranami, poslovnimi prostori za gostinsko dejavnost in pisarnami meri približno 14.500 kvadratnih metrov.

Kakšne načrte ima ajdovski podjetnik za stavbo, ki je že nekaj let v sodnih zapletih zaradi stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman? „Kompleks Kolosej, sredi največjega državnega poslovno-trgovinsko logističnega centra, po ceni zemljišča, je vsekakor vreden premisleka vsakemu normalnemu podjetniku, je dobra naložba v teh časih, ki nas čakajo. Seveda, pa nisem kupil zaradi tega, da bi ga rušil in nato prodal. Ljubljana, pa tudi mislim da, vsi Slovenci, pričakujemo, da bi ta dragulj ponovno oživel, s tudi osveženimi vsebinami, ne samo s kinom.“

Med nove vsebine naj bi spadal tudi družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki. Po poročanju Financ, so za današnjo dražbo varščino vplačali trije upniki. Poleg podjetja Boscarol še družba Ledava investicije, ki je glavna upnica Koloseja, in družba BTC, ki je imela predkupno pravico, a je ni uveljavila. „Veselim se tudi tega, da je Damjan Kralj, glavni izvršni direktor BTC-ja, ki je bil tudi na dražbi in potem od dražbe odstopil, rekel, da se veseli, da bo šla zgodba naprej, da bomo lahko delali tudi skupaj. Namreč, BTC deli tudi našo vizijo, so zelo trajnostno naravnani, tudi družbeno odgovorni in mislim tudi, da bomo na tistem širšem področju lahko doprinesli k novim zgodba.“

Ajdovski podjetnik še ni lastnik, saj mora pred tem sodišče izdati soglasje k sklenitvi kupoprodajne pogodbe, po plačilu kupnine, mora sodišče izdati še sklep o izročitvi nepremičnine kupcu, Boscarol pričakuje, da se bodo postopki zaključili v roku 6 mesecev.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down