Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Od vlečenja vrvi do briškule - prihajajo GO! GAMES

Go Games

V čezmejni goriški prostor prihajajo GO! GAMES, čezmejne med sosedske igre, na katerih bo sodelovalo več kot 300 udeležencev, starih med 16 in 80 let. GO! GAMES bodo potekale jutri popoldan, ko bodo preplavile goriško mestno središče. V čem se bodo tekmovalci pomerili?

Gre za družabne igre, tako namizne kot drugačne – od vlečenja vrvi do briškule do različnih vodnih igre, lova na zaklad in do končne odločilne igre, ki vsebuje neke vrste poligon.“

Našteva Maja Radovanovič iz EZTS GO. Glavna lokacija bo goriški park Baiamonti, kjer se bo odvijala glavnina iger, na lov na zaklad pa se bodo podali po čezmejni trasi med Solkanom in Šempetrom pri Gorici.

Tekmovanja se bo udeležilo 13 ekip. „In sicer gre za udeležence mestnih četrti Mestne občine Nova Gorica, Občine Šempeter – Vrtojba in Občine Gorica.“

Ekipe se bodo jutri ob 14.30 srečale na Travniku v Gorici, nato pa se bodo v sprevodu odpravile v park Baiamonti, kjer bo ob 15.30 uradno odprtje, na katerem bodo župani vseh treh omenjenih občin s simbolno pokosili travo. Petnajst minut kasneje se začenja lov na zaklad, ki bo tekmovalce popeljal k odkrivanju posebnosti čezmejnega ozemlja. Peš ali s kolesom se bodo na sedemkilometrski poti ustavili na glavnih zgodovinskih točkah treh občin in odgovarjali na zastavljena vprašanja. Ob 16. uri sledi začetek drugih preizkušenj, ob 19.30 pa podelitev nagrad.

Prireditev je zasnovala in organizirala Občina Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba in EZTS GO, potekala pa bo v okviru EPK 2025 Nova Gorica - Gorica.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down