Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Zlati kipec Simona Gregorčiča 4 udeležencem osamosvojitvene vojni in zlati maturantki Emi Šuligoj

15. oktobra, na rojstni dan pesnika Simona Gregorčiča, praznuje občina Kobarid. Že včeraj pa so na slavnostni seji v kobariškem Kulturnem domu, podelili priznanj in nagrade.

Župan Marko Matajurc je zlati kipec podelil štirim udeležencem vojne leta 1991., in sicer Silvu Hrovatu, Hasibu Huseinbašiću, Zdravku Likarju in Srečku Rosiču za uspešna pogajanja pri osvoboditvi mejnih prehodov v občini Kobarid v osamosvojitveni vojni za Slovenijo: „Ti ljudje so najbolj zasluženi, da je v naši občini v času osamosvojitvene vojne bilo vse rešeno brez enega samega strela, kjati vemo, da če bi prišlo do tega, znajo biti žrtve na eni in na drugi strani.“

Zlati kipec Simona Gregorčiča je prejela tudi zlata maturantka, Ema Šuligoj, za dosežen naziv zlata maturantka in osvojeno bronasto odličje na mednarodni biološki olimpijadi v Gruziji.

Zahvalo župana je romala v roke Prostovoljnega gasilskega društva Drežnica, za dolgoletno požrtvovalno delo na področju gasilstva ob 110-letnici delovanja, ter družinam Kranjc in Breška za sodelovanje in razumevanje pri reševanju stanovanjske problematike v občini Kobarid. Prav reševanje slednje je precej zaznamovalo preteklo leto, meni Matajurc: „Skozi ta naslov se je odkupilo 38.000 m2 kmetijskih zemljišč nižje bonitete, kjer bomo, upam, da že v naslednjem letu, proti koncu leta, prišli do nekih zaključnih faz, ko jih bodo morda lahko že ljudje odkupovali. Ne smemo pozabiti, da imamo tudi v Breignjskem kotu, v Breginju, kar nekaj parcel na razpolago.“

V zadnjem letu župan med večjimi projekti izpostavlja obrtno cono Kobarid – jug, ki je že tik pred zaključkom, ravno v tem mesecu so se veselili tudi uspeha na razpisu gospodarskega ministrstva, s katerim so pridobili dobrih 600.000 evrov od skupno dober milijon evrov vredne investicije.

Kobariški župan je podelil tudi denarno nagrado občine skavtom, steg Bovec 1, za 20-letno prostovoljno delo na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladine, Alojziju Mohorčiču, za uspešno in predano delo predsednika Krajevne skupnosti Idrsko – Mlinsko ter opravljeno delo na širšem družbenem področju, ter dve priznanji, Marini Cernetig za dolgoletno predano in uspešno delo na področju povezovanja ter sodelovanja med Posočjem in Benečijo in Urški Kranjc za uspešno in predano delo na področju ohranjanja kulturnih dejavnosti. S Plaketo Občine Kobarid pa so se zahvalili Anki Miklavič Lipušček za dolgoletno predano in uspešno vodenje Mlekarne Planika.

(Foto: občina Kobarid)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down