Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Za prvi kamp v občini bodo v teh dneh vendarle zabrneli stroji

V tretje gre rado, pravi rek, in tako velja tudi za projekt Kamp Sela na Krasu, kjer je že do sedaj marsikaterega obiskovalca pritegnila razgledna točka, in je že pred leti vzniknila pobuda o kampu.

Potem ko se je večkrat zataknilo in je bilo potrebno razpis ponoviti, pa je konec maja pa je mirensko-kostanjeviški župan, Mauricij Humar podpisal pogodbo z Renatom Kačičem, direktorjem izvajalca del, podjetjem Gramat Kačič.

„Sedaj pa smo le prišli do izvajalca in prepričan sem, da bo v nekaj mesecih ta kamp le dobil tako podobo, kot si jo želimo. Predvsem pa to, da bo s tem turistična ponudba tudi na tem področju bogatejša, to je namreč prvi kamp v naši občini.“

In tudi ne zadnji, je še priepričan Humar, saj ima občina velik turistični potencial. Izvajalec je bil že uveden v delo, ki bo predvidoma zaključeno v roku pol leta. „Uredili bomo parkirna mesta za avtodome, kakor tudi prostore za šotorišča in pa sanitarni boks, ki bo omogočal normalno uporabo kampa, tako za avtodome kot za tiste, ki se odločijo, da preživijo svoj oddih pod šotorom.“

Skupno pa gre za 48 parkirnih mest, 14 za avtodome in 15 mest za šotore, kar je predvideno v teh prvi fazi. Za ureditev kampa bodo odšteili slabih 300.000 evrov, pri čemer bo nekaj manj kot 80.000 eurov sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

(Foto: občina Miren - Kostanjevica)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down