Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Za gradnjo nove športne dvorane v Bovcu bo treba zatisniti pas

Potem ko so poleti dotrajano telovadnico v Bovcu, ki se je izkazala tudi za statično nevarno, porušili in vstopili v novo šolsko leto brez športne dvorane, je danes župan Valter Mlekuž z izbranim izvajalcem del podpisal pogodbo za gradnjo nove.

Ob tem je dejal, da se to dogaja morda z nekoliko zamude, glede na dvige cene v gradbeništvu in vse okoliščine, a je hkrati zadovoljen, da stare telovadnice, ki bi lahko ogrozila uporabnike, ni več.

Prispeli sta dve ponudbi, izbrana pa je bila družba Kolektor Koling, ki je pripravljena dela izvesti za skoraj pol milijona evrov manj od ljubljanskega podjetja VG5.

Morali bodo zatisniti vse pasove, dodaja Mlekuž. Denar za prihodnje leto je že zagotovljen in upa, da bo podobno tudi v proračunu za 2023, čeprav dvomi, da bo šlo brez zadolževanja, kar pa po njegovi oceni ne bo preveliko breme, saj se občina v zadnjih letih ni veliko zadolževala in ravna gospodarno, poleg tega pa se v občinsko blagajno steka tudi taksa od dobre turistične sezone. Bovška mladina bo morala na novo dvorano počakati še dve leti. Direktor Kolektor Kolinga Tine Vadnal:

(Foto: Milan Štulc)

Deli z drugimi:
Aktualno

Izzivi digitalizacije ajdovskega gospodarstva - sreda po 11. uri

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Investirajte v uspešen partnerski odnos – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

VELIKI DOBRODELNI KONCERT V DVORANI KOTALKALIŠČA RENČE

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2022

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down