Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z Vipavsko culo v svet

Vipavska Cula

Povezovanje ekoloških pridelovalcev in sedmih priznanih hiš vipavske kulinarike je obrodilo Vipavsko culo. Gre za novost na slovenskem trgu, sodelujoči gostinci pa bodo ponujali grižljaje z Vipavskega tudi kot skupne nastope po Sloveniji in tujini.

Ideja se je porodila v okviru projekta Eko okusi Slovenije, pri katerem sta sodelovala tudi ekološki kmet Kristijan Vidmar s Sinjega vrha in podjetje Okusi, ki ga vodi Tomaž Kavčič: „Mislim, da je eden lepših produktov projekta Eko okusi Vipavska cula, osebno sem bil pobudnik in tudi ime sem si izmislil, cula – vsi vemo na Primorskem, kaj pomeni: v davnih časih, ko so šli ljudje iz hiše, so šli samo s culo in v to culo so dali, kar so potrebovali oziroma, kar so imeli. V prispodobi je ta cula sedaj, v teh časih, vse, kar potrebujemo nesemo s sabo.“

Tomazkavcic

Cula je tako catering, ki ga bo ponujalo sedem vipavskih gostincev: „Vsak bo pripravil eno jed, in že imamo en lep menu, s katerim, upam, da bomo res lahko šli povsod po svetu. Še pomembnejše od samega produkta je namreč združevanje, skupaj smo močnejši in da predstavimo vipavsko kulinariko, kjer si tudi zasluži biti – v samem vrhu.“

Ekološki kmet Kristijan Vidmar s Sinjega vrha dodaja: „Vsak ima svoje hišne specialitete, stranka bo dobila eno lepo, zaokroženo Vipavsko culo, ki bo imela vse najboljše, kar Vipavska dolina ponuja.“

Kristjanvidmar

Ali kot je strnil chef Gostilne Podfarovž Denis Ibrišimović: „Poskušamo narediti korak naprej v gostinstvu, kjer smo se, mislim, da prvi, združili v takem številu, kjer predstavljamo našo dolino, hkrati pa dajemo poudarek na ekoloških proizvodih.“

Denisibrisimovic

Vipavsko culo bodo polnili še Gostilna Krhne, Turistična kmetija Arkade Cigoj, Gostilna Sivi Čaven in Gostilna Faladur.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down