Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Z donacijo SENG bodo v bolnišnici lažje dihali

Soške elektrarne Nova Gorica se tudi letos niso izneverile tradiciji in ostajajo zvesti donator splošne bolnišnice v Šempetru, ki so jo te predpraznične dni obdarile s čekom, ki bo pripomogel k nakupu nove opreme.

Direktor SENG Radovan Jereb je danes ček predal prvemu možu bolnišnice Dimitriju Klančiču, potem ko so se predhodno uskladili glede potreb, za katere bodo porabili letošnje nakazilo.

Dodatne potrebe po respiratorjih so se pokazale med epidemijo, ko so v bolnišnici odprli covid oddelek, a nova aparatura, kupljena s pomočjo donacije, bo bolj kompleksna in poleg dovajanja kisika bolniku omogoča natančen nadzor vseh parametrov dihanja, kar omogoča varno in učinkovito predihavanje med zdravljenjem, je pojasnil Klančič.

Pri najtežjih bolnikih so pljuča pogosto poškodovana in ne zmorejo opravljati svoje osnovne funkcije, kar ima za posledico dušenje. V takih primerih je treba bolnika dati v umetno komo, funkcijo njegovih pljuč pa prevzame ventilator.

Vsaka nova pridobitev za bolnišnico pomeni tudi strokovni razvoj na področju intenzivne medicine, olajša delo zdravstvenega osebna in zagotavlja boljše pogoje zdravljenja, smo še slišali ob predaji. Skozi leta so z donacijami SENG bolje opremili že več različnih oddelkov v šempetrski bolnišnici.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down