Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vipavski Ekolat postavlja vedno nove mejnike, v kratkem ga čaka avtomatizacija

Ekolat Profilna

Mineva natanko 10 let, odkar je bilo ustanovljeno podjetje za predelavo mleka in mlečnih izdelkov EKOLAT. Gre za zgodbo o uspehu, začetni veliki vložki v infrastrukturo in proizvodnjo so obrodili sadove. Družba je po proizvodnji mocarele na drugem mestu na vselej močnem in zelo konkurenčnem italijanskem trgu.

Namestnik vodje obrata Matej Premrl:

Tretja linija je investicija v teku, se pa v podjetju nagibajo k avtomatizaciji. Že konec tega leta skoraj ne bo več ročnih del, razen zaključnega pakiranja. Kar 97 odstotkov njihovega prometa predstavlja tuji trg:

Mocarela Ekolat

Prav v tem tednu so začeli sodelovati še z italijansko verigo Pam Ponorama. Poudarjajo, da so za uspeh poleg trdega dela pomembne kvalitetne surovine, kar 95 odstotkov vsega mleka je slovenskega.

Podjetje premore okoli 45 stalno zaposlenih iz bližnjega okoliša, vsako poletje se jim pridruži še od 10 do 15 sezonskih delavcev. Letno predelajo približno 25 milijonov litrov mleka, kar pomeni, da se zmogljivost podjetja giblje okoli 150.000 litrov mleka na dan, ki pa se bo z vzpostavitvijo 3 proizvodne linije še povečala. Zaenkrat ustvarijo 4,5 milijona kilogramov mocarele na letni ravni.

Ekolat Proizvodnja
Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down