Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Vinski vlak se bo najprej utiril v Vipavski dolini

Jutri študijska tura za povabljence, v decembru pa tudi že prve ture za obiskovalce vinskega vlaka po Vipavski dolini. Novi turistični produkt, za katerega si obetajo precej zanimanja, je danes predstavila direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk.

Dobre možnosti sodelovanja vidijo tudi v Slovenskih železnicah, ki jih po besedah direktorice Slovenskih železnic - Potniški promet Darje Kocjan želijo tudi pri drugih projektih.

V letošnjem letu pripravljajo le nekaj voženj vinskega vlaka v decembru, za prihodnje leto pa bodo obiskovalcem ponudili tudi izbrane termine, je povedal pobudnik znamk Winestronaut in Vinski vlak Vipavska dolina Matjaž Zgonik.

Gostje bodo na vinski vlak vstopili v Novi Gorici in se z njim popeljali do Ajdovščine. Tam jih bo pričakala kulturna dobrodošlica, po ogledu mesta in pogostitvi pa se bodo z vlakom ponovno odpeljali proti Spodnji Vipavski dolini. Sledi še postanek v Dornberku in obisk katere izmed vinskih kleti. Obiskovalce bo na vlaku vsakokrat predstavil drugi vinar in jim pripravil degustacijo in pogostitev.

Ob dobrem obisku vinskega vlaka po Vipavski dolini razmišljajo tudi, da bi obiskovalce z vinskim vlakom popeljali tudi na Kras ali na drugo stran državne meje.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down