Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V tednu splošnih knjižnic brezplačni vpisi, odpisane knjige, ... in branje z ušesi

Obeležujemo teden splošnih knjižnic, rdeča nit letošnjega tedna je branje, bralna kultura in bralna pismenost. V knjižnicah tudi na Goriškem ta teden pripravljajo različne dejavnosti, s katerimi bodo letos obeležili dan splošnih knjižnic, 20. november. Letošnji slogan je beremo z ušesi, ki je posvečen promociji zvočnih knjig.

Kaj so v tem pripravili za bralce Lavričeve knjižnice Ajdovščina? Direktor Artur Lipovž

V prostorih ajdovske knjižnice pa so pripravili manjšo razstavo zbirke zvočnih knjig in plakate, kako se jih uporablja

S tovrstno promocijo bodo sicer nadaljevali v boljših epidemioloških razmerah dodaja, zato so do nadaljnjega tudi odpovedali Ure pravljic in knjižna srečanja ob kavici.

V goriški knjižnici Franceta Bevka bodo lahko uporabniki ta teden brezplačno izbirali odpisane knjige in revije, je pojasnila koordinatorka prireditev, Tina Podgornik

V tolminski knjižnici Cirila Kosmača, kot je povedala direktorica, Jerneja Berginc, obiskovalce v tem tednu še posebej vabijo, da ob obisku knjižnice pustijo bralni namig oziroma priporočilo drugim bralcem

tako da je na spletni in facebook strani, pa tudi v enotah, spletna anketa, kjer lahko uporabniki sporočijo, kako so zadovoljni s posameznimi storitvami knjižnice.

V tem mesecu se zaključuje tudi akcija primorskih knjižnic, Primorci berejo. Dogovori regijskih knjižnic so potekali v smeri, da bi pripravili skupen dogodek, a bo le-ta zaradi sedanjih razmer prestavljen.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down