Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V sklopu 5-milijonskega protipoplavnega projekta bo prenovljena tudi cesta Bukovica - Renče

V petek je bil ob obisku direktorja Direkcije za vode na Goriškem podpisan Sporazum o skupni izvedbi protipoplavne ureditve na območju občine Renče – Vogrsko. Gre za prvi korak pri izpeljavi investicije, ki bo financirana iz Nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost.

Direktor direkcije za vode, Roman Kramer in župan Tarik Žigon sta v petek podpisala sporazum, ki zagotavlja skupno izvedno protipoplavnih ukrepov na območju Renč, in sicer postavitev protipoplavnih panelov. „Se veselimo, da bomo končno nadaljevali projekto Grevislin z zaščitnimi paneli, nato bomo šli naprej še vse do potoka Renc in višjevodno vse do Žigonov.

Na vrsto pa bo prišla tudi ob poplavah problematična cesta Bukovica - Renče, ki jo bodo v celoti obnovili, dvignili, narejeni bodo vodni prepusti. Obenem bo ob cesti zgrajena tudi kolesarska pot in pločnik. Skupna vrednosti investicije je 5 milijonov evrov, kar bo v celoti krila direkcija.

Občina je dolžna do junija naslednjega leta pripraviti vso projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje, zaključek projekta pa je predviden do leta 2025, za začetkom v naslednjem letu.“

(Foto: MONG)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down