Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V kratkem naj bi v Vrtojbi že pričeli sprejemati prve stanovalce

Zgodba nesojenega Socialnega centra v Vrtojbi se kot kaže bliža srečnemu epilogu. Objekt je pretekli teden pridobil pravnomočno uporabno dovoljenje. V četrtek pričakujejo še "žegen" pristojnega ministrstva, nato pa bi lahko pričeli sprejemati stanovalce.

V začetku lanskega leta so se pričela dela na nedokončanem Socialnem centru v Vrtojbi, v teh dneh potekajo priprave za ministrski pregled, kjer naj bi objekt dobil še zadnjo zeleno luč za zagon. Jernej Merc, vodja inženiringa GIC Gradnje, ki je lastniško povezana s koncesionarjem, družbo Dom upravljanje: „Nato bomo lahko dali točen datum otvoritve in začetek sprejema prvih vlog za stanovalce. Radi bi ga odprli takoj v začeteku leta, ampak vse je odvisno od toliko dejavnikov, da računamo nekje februar, najkasneje s prvim, drugim marcem, tu nekje, bi radi začeli sprejemati prve stanovalce in potem v osmih mesecih uspeli dom napolniti.“

Kar glede na doslej izraženo zanimanje ne bo težko, ocenjuje, prav tako naj ne bi bilo težav z zaposlenimi, v končni fazi naj bi jih bilo tam preko 80. V domu je skupno na voljo 150 ležišč, od tega 60 za varovance z demenco. „Sama raziskava je na začetku leta pokazala, da je trenutno potreba nekje po 2700 mestih za namestitev starostnikov. Možnost, kapacitete do sedaj, so nekje 1100, naš dom pa bo to povečal za 150, od tega je 60 postelj demence in vse ostalo, pa tudi 4 dnevnega varstva.

V objektu je kuhinja, pralnica, dodatna ponudba v objektu B, kjer so oskrbovana stanovanja, zajema še frizerski salon, pedikura in gostinska ponudba. Tu naj bi bil za določen čas na voljo tudi zdravnik za potrebe lokalne skupnosti, ki bo sicer skrbel za potrebe stanovalcev doma. In, kot kaže, ne bodo ostali le pri Vrtojbi: "Tudi na Goriškem imamo interes, smo v pogovorih z različnimi ponudniki parcel, da bi mogoče še povečali oskrbovana stanovanja in kakšne dodatne storitve v tem smislu oskrbe.“

Podjetje GIC gradnje pa je trenutno v gradnji treh domov, vključno z vrtojbenskim. Koliko so odšteli za investicijo, ki se je izkazala za precejšnji izziv, glede na to, da je bila potrebna celovita prenova nedokončanega doma in oskrbovanih stanovanj, pa je poslovna skrivnost.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down