Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V drugo vendarle do novogradnje v Slejkotih?

V Ajdovščini se obeta nova stanovanjska pozidava, na območju Slejkoti, ki leži na obrobju mesta ob cesti Ajdovščina-Col. Območje zajema 1.27 ha nezazidanih stavbnih zemljišč.

Na tem območju je bila predvidena stanovanjska pozidava že v občinskem prostorskem načrtu. Prejšnji lastnik zemljišča je že leta 2008 pridobil gradbeno dovoljenje za večstanovanjske objekte in za gospodarsko javno infrastrukturo ter sklenil z občino pogodbo o opremljanju, vendar z gradnjo ni nadaljeval. Ajdovski svetniki so sedaj dispozicijo pozidave Slejkoti II na zadnji seji potrdili. Župan Tadej Beočanin: "Dispozicija pozidave Slejkoti II, omogoča gradnjo po načrtih investitorja v tem delu Ajdovščine, samo gradnjo želi tudi investitor čimprej pričeti, s spremembo dispozicije, bolje da uporabim ta izraz, smo določili tiste nujne pogoje, ki jih mora pri projektiranju spoštovati."

Predvidenih je sedem večstanovanjskih objektov, šlo naj bi za vrstne hiše, ki bodo postavljene v dveh nizih vzporedno s regionalno cesto. Sočasno z gradnjo objektov je potrebno izvesti komunalno in drugo gospodarsko javno infrastrukturo, vključno navezavo peš prometa do obstoječega hodnika za pešce vzdolž Idrijske ceste, in skleniti pogodbo o opremljanju z Občino Ajdovščina, izhaja iz Sklepa o dispoziciji pozidave. Svetniki so v razpravi opozorili na težave, na katere lahko naleti investitor zaradi težav ob umeščanju pločnika in priključka na magistralno cesto. Beočanin dodaja: "Verjamem, da investitor in Direkcija za infrastrukturo vesta, kaj počneta na tem delu in da bodo zagotovljeni vsi pogoji, ki morajo biti za to, da do investicije tudi pride."

Investitor je ljubljansko podjetje DIOSA invest, kjer želijo še pred koncem letošnjega leta vložiti prošnjo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

(Foto: občina Ajdovščina)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down