Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

V Cerknem podelili priznanja najzaslužnejšim članom Civilne zaščite severne Primorske

Priznanja Cz Cerkno 1 Foto Bojan Tavčar

Severnoprimorska civilna zaščita je bila v zadnjih letih soočena z velikimi izzivi. Med največje zagotovo sodita požar na Krasu dve leti nazaj in lanske poplave.

''Lahko rečem, da imamo v zadnjih letih kar precej nevšečnosti, tako naravnih kot drugih. Tako da smo še posebej radi praznovali mednarodni dan civilne zaščite,'' je povedal poveljnik Samuel Kosmač.

Prvega marca, na dan civilne zaščite, so na Brdu pri Kranju članom severnoprimorske civilne zaščite podelili tri priznanja: plaketo je prejel poveljnik bovške enote Edi Melinc, zlato priznanje jamarski reševalec Robert Rehar, srebrno pa poveljnik enote za prečrpavanje večjih količin vode Andrej Rogelja, ki je veliko bolj poznan po tem, da je bil vodja zračnih sil med požarom na Krasu.

Priznanja Cz Cerkno 3 Foto Bojan Tavčar

Včeraj so na regijski slovesnosti v glasbeni šoli v Cerknem podelili še petnajst dodatnih priznanj. Zlati znak civilne zaščite so prejeli še Gasilska enota Nova Gorica, poveljnik CZ Občine Brda Andrej Colja in gorski reševalec oz. vodnik lavinskega psa s tolminske postaje Alojz Skrt.

Srebrni znak je romal v roke poveljnika CZ Občine Tolmin Mihe Venclja.

Bronasti znak je prejelo še 11 nagrajencev: Darko Logar iz PGD Col, namestnik poveljnika CZ Občine Ajdovščina Matevž Brataševec, pripadnik državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Igor Grahelj, namestnik poveljnika CZ Občine Kobarid Andraž Mašera, pomočnik načelnika PP Idrija Uroš Magajne, Edvard Oblak iz novogoriškega Rdečega križa, strokovnjak za ocenitev poškodovanosti objektov Egon Milost, tolminski reševalec in alpinist Iztok Rutar, poveljnik PGD Bovec Davor Gašperčič, namestnik poveljnika CZ Občine Tolmin Igor Biščanin, bronasti znak pa so podelili tudi pokojnemu članu PGD Most na Soči Primožu Bevku, ki se je smrtno ponesrečil konec lanskega leta v delovni nesreči, ko je pomagal pri odstranjevanju posledic vodne ujme v Baški grapi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako pa kaj zdravje v Novi Gorici? V ponedeljek po 11. uri

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down