Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

„Tudi ostalim, ki se ne potapljajo, kažem prečudovit podvodni svet“

Potem ko zadnji dve leti ni bilo tovrstnih tekmovanj, se je konec tedna v Piranu odvilo državno prvenstvo v podvodni fotografiji v sklopu DRM Open 2021, ki ga je priredila Slovenska potapljaška zveza in Društvo za raziskovanje morja in podvodne športe Ljubljana.

Odlično se je odrezal član Društva za podvodne dejavnosti Soča Nova Gorica, Evgen Suban. Izkušeni potapljač in podvodni fotograf je v kategoriji kompaktnih fotoaparatov osvojil prvo mesto, v skupnem seštevku točk državnega prvenstva pa drugo, kar je zadoščalo tudi za ekipno 2. mesto novogoriškega društva

Pravi Suban. Potek tekmovanja opiše takole

Motivi na tekmovanjih so določeni, sam pa v objektiv najraje ujame...

V DPD Soča Nova Gorica je sicer že dolga tradicija podvodnega fotografiranja, kar potrjuje tudi podatek, da je prav novogoriško društvo leta 1992 organiziralo prvo državno prvenstvo v podvodni fotografiji in je že prejelo vrsto nagrad na področju podvodne fotografije doma in v tujini.

„Tokratne nagrade so ponovna potrditev društvu, da smo na pravi poti, ter da smo v samem vrhu po kvaliteti na področju podvodne fotografije in kot društvo med najprepoznavnejšimi v Sloveniji,“ dodajajo v društvu.

(Foto: Evgen Suban, naslovna: DRM Ljubljana)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down