Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"To je za Brice res vredno in pomembno!“

V Dobrovem so s slavnostnim nagovorom ministra za infrastrukturo, Jerneja Vrtovca, danes tudi uradno odprli novo poslovno cono Agrarija Dobrovo. Poleg nove ponudbe, ki je že na voljo Bricem in se bo s širitvijo cone še nadgrajevala, je bila v projektu sanirana reka Reka, dvignjeno cestišče pred cono in zgrajeno krožišče Drnovk.

Vrtovec pa je ob tem izpostavil še nekaj večjih infrastrukturnih projektov v Brdih. „Po zaključeni ureditvi ceste Neblo-Dobrovo, nadaljujemo z ostalimi aktivnostmi, v letošnjem letu se bo zaključila 5,8 milijonska investicija, od Solkana proti Brdam, in zagotovo krožišče na Kojskem je ena večjih investicij, pa tudi novo križišče v Brestju. Tudi kar se tiče kolesarskih stez, imamo par projektov v planu. S tem bi lahko povečali potencial razvoja turizma, zlasti kolesarskega turizma. Brda so lepa in dajmo to izkoristiti.“

Pri 5,5 milijona vredni investiciji je sicer sodelovalo več minsitrstev, za poslovno cono pa je občina pridobila tudi evropska sredstva, ob tem so danes izpostavili tudi, da je ureditev poslovne cone po izboru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo uvrščena med 20 najboljših praks v letu 2021. Da gre za dobrodošlo ponudbo, ki so jo na Dobrovem pogrešali, je povedalo več prisotnih domačinov:

Za mene je to super zadeva. Ko smo imeli prej kmetijsko trgovino, je bila katastrofa, je bilo vse omejeno s prostorom, zdaj je super, je moderna. Drugič, imamo tukaj objekt oštarije, marketa, ki je za Brda ena ogromna pridobitev.“

Zelo fajn, zelo pomembno. Ko prideš, imaš vsega. To je za Brice res vredno in pomembno.“

To je pa res nekaj zelo dobrega in upam, da se bo še naprej širilo.“

Po odprtju nove kmetijske trgovine Agrarie septembra lani in potem ko je pred kratkim vrata odprla še poslovalnica Kmetijske zadruge Tolmin, se bo v prihodnjem letu tam odprla še mehanična delavnica, avtopralnica ter gostinski lokal.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down