Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Temeljni kamen za Jezerca položen

Poleg Zdravstvene postaje Bovec sta minister Janez Cigler Kralj in bovški župan Valter Mlekuž včeraj postavila temeljni kamen iz reke Soče, na katerem z zlatimi črkami piše DSO BOVEC, do leta 2024 pa naj bi nato zrasel prvi dom starejših občanov v občini. Župan je poudaril, da gre za enega najlepših dni v njegovem županovanju

"Res sem vesel, da je do tega prišlo in zdaj pa verjamem, da gremo do konca, da bomo, kot sem prej povedal, tolikokrat smo se že iz naših domov izselili in ne želimo se izseliti iz tega kraja tudi takrat, ko nam bo opešal korak, ko ne bomo mogli skrbeti sami zase. Želimo ostati tu v našem kraju. "

Sledi razpis za izvajalca, župan verjame, da bodo čez dve leti tudi prerezali trak in odprli dom, ki bo stal na čudoviti lokaciji. Za dobrih 6 milijonov vreden projekt bo ministrstvo zagotovilo dobrih 5 milijonov, dober milijon pa občina, je povedal minister Cigler Kralj. "Tu vidim neko sinergijo obojih, potreba lokalnega okolja in pa prispevek in prepoznanje z državnega nivoja, da se vloži v ta dom. Taka investicija v DSO ne samo omogoči bivalne prostore za starejše, ampak pritegne in tudi ta bo, pritegnila tudi mlajše, ki se bodo morda tu zaposlili."

Z novim domom v Bovcu bo upravljal Dom upokojencev Nova Gorica, ki bo vodil tudi nadaljnje postopke, kot je še pojasnil Mlekuž, občina pa si medtem prizadeva zagotoviti kader. "Nismo čakali, smo šli že v akcijo za stanovanja, se pogovarjamo z lastniki nekih objektov, tam so stanovanja, ki še niso končana, da bo občina k temu pristopila. Ljudi, kader, bomo dobili, ampak če pride v Bovec, mu moraš nuditi stanovanje, vemo, da je tam velika težava s stanovanji, ampak, bomo rešili."

Občina je sicer pridobila nekaj stanovanj in jih sedaj obnavlja tudi s pomočjo sredstev iz popotresne obnove, a župan poziva Bovčane, da bi se odločali svoje nepremičnine oddajati tudi za druge potrebe, ne le v turistične namene.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down