Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slepota ni ovira: nedavno po plezalni steni, včeraj z raftingom po Soči

Za slepe in slabovidne slepota ne predstavlja velike ovire pri željah po tudi bolj zahtevnih aktivnostih. Včeraj se je deseterica članov novogoriškega Medobčinskega društva slepih in slabovidnih preizkusila z raftingom po smaragdni reki Soči.

Predsednik društva Igor Miljavec je včeraj pred odhodom povedal: "Želja slepih in slabovidnih je, da se vključujejo v normalno okolje. In če se, kot vse skozi govorimo, uredijo dostop do informacij in pa tudi sama organizacija prireditve, kot je danes, je to tudi mogoče. Tako da je to ena od dodatnih vrednosti našega društva."

Idejo, da bi se preizkusili v raftingu, so izrazili kar sami člani društva. "Povezali smo se s Soča Raftingom, da dejansko izvede to. Skupaj se dogovorimo tudi, kako. Predvsem naši strokovni delavci dajo navodila njihovim, kako pristopiti k slepim in slabovidnim. To je tisto, kar govorimo, kako je pomembno v turizmu podajati pravilne informacije in tako da danes bomo prvič testirali eno večjo skupino skepih in slabovidnih, ki se bodo spustili z dvemi raftingi po Soči," je še včeraj povedal Miljavec.

rafting slepi 2023_2

Sicer to ni prva nekoliko adrenalinska izkušnja za člane novogoriškega Medobčinskega društva slepih in slabovidnih. Pred nekaj leti so kar 130 slepih in slabovidnih popeljali na Kanin, nedavno pa peščici članov uresničili željo po plezanju po plezalni steni v Šempetru pri Gorici. "Moram reči, da tudi ta dva fanta, ki sta to izvedla, sta se zelo zeloo dobro pripravila. Trenirala sta plezanje z zavezanimi očmi. In povratne informacije, ki jih imam od naših šestih slepih, ki so se tega udeležili, mislim, da bomo to še nadgrajevali in se moram res zahvaliti klubu, ki je to izvedel."

plezanje slepi_1

Novim avanturam naproti se podajajo že prihodnji teden, ko se bodo v Trenti udeležili slikarske delavnice.

foto: Milan Štulc in Petra Figelj

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down