Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Slap pri Vipavi je pokal po šivih

Slap Pri Vipavi Pohod 2024

To nedeljo je Slap pri Vipavi pokal po šivih. Dogodil se je namreč tradicionalni Pohod med vinogradi in slapovi, ki so ga organizatorji, vinarsko turistično društvo Slap s podporo Krajevne skupnosti Slap in ostalimi podporniki, izvedli že 10 leto zapored. Tokrat je prinesel rekordno udeležbo pohodnikov in tudi kolesarjev – poleg pohoda so namreč organizirali tudi kolesarski triptih po vaseh v okolici Slapa pri Vipavi.

Pohodniki in kolesarji so v kraj prišli iz vseh koncev Slovenije, prav vsi pa so bili navdušeni nad organizacijo dogodka, ki je v takem obsegu, za tako majhen kraj kot je Slap, velik zalogaj:

To so le nekateri vtisi zadovoljnih pohodnikov in kolesarjev. V sklopu dogodka pa so slavnostno odprli tudi prenovljen zunanji prireditveni prostor, med domačini bolj poznan kot plesišče Na Gmajni. Projekt, ki je plod sodelovanja med Občino Vipava, Regijsko razvojno agencijo ROD Ajdovščina, vodilnim partnerjem LAS Vipavska Dolina ter Krajevno skupnostjo Slap, kjer so združili moči za ustvarjanje prijetnega in funkcionalnega prostora za različne prireditve in druženja.

Prostor je za kraj izjemnega pomena, je priznal predsednik Krajevne skupnosti Slap Mitja Volk:

Z njim se strinja tudi župan občine Vipava Anton Lavrenčič:

Naložba je bila sofinancirana s finančnimi sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenij v okviru programa razvoja podeželja 2014 – 2020/ukrep Leader in s sredstvi Občine Vipava.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down