Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Scherz Chili za svoje olivno olje z okusom čilija v Bruslju do prestižne nagrade

V zadnjem času smo poročali predvsem o mednarodnem uspehu vinarjev in pivovarjev z Goriškega in iz Vipavske Doline, tokrat pa omenjamo dosežek podjetja Scherz Chili, ki je v Bruslju prejelo posebno nagrado Superior Taste Award.

Gre za najprestižnejšo nagrado na svetu za določen prehrambeni izdelek, ki jo podeljuje International Taste Institute, edina priznana ustanova za tovrstna testiranja.

Kako je vse skupaj potekalo, nam razloži prokuristka Tjaša Jazbec: ''Če si jim zanimiv, te izberejo, nato jim pošlješ izdelek ali več izdelkov, ki gredo na slepo okušanje. Slepo okušajo večinoma najbolj priznani šefi na svetu z Michelinovimi zvezdicami, pride jih do 18 na izdelek. Je pa več kategorij, recimo aroma, barva, okus in če prejmeš dovolj točk, dobiš zvezdico.''

Podjetje Scherz Chili se je odločilo poslati ekstra deviško oljčno olje z liofiliziranim oranžnim čilijem Orange Habanerom, velja pa za unikat oz. prvi tovrsten izdelek na svetu.

''Nagrada nam pomeni zelo veliko, ker je neko priznanje, da delamo v pravi smeri. Kot si je zamislil ustanovitelj podjetja Tomi Šerc, je bila želja ustvariti kvalitetnejše, bolj okusne, aromatične in naravne izdelke iz čilija. Nagrada potrjuje, da smo na dobri poti.''

Ustanovitelj Tomi Šerc je s pomočjo Jazbečeve podjetje ustanovil dve leti nazaj, Superior Taste Award pa je prva nagrada, s katero se lahko omenjeni startup pohvali, prejel pa ga je za izdelek, ki je luč sveta uvidel šele pred 4 meseci. Poleg oljčnega olja z liofiliziranim čilijem iz slednjega izdelujejo tudi čiste posipe tako za domačo uporabo kot za visoko gastronomijo. Njihove izdelke že uporabljajo po številnih tako imenovanih Michelinovih restavracijah.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down