Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

S podpisom sporazuma bo varnost večja!

V Novi Gorici so danes podpisali Sporazum med gasilci na obmejnem območju med Slovenijo in Italijo, ki bo v primerih naravnih nesreč olajšal prehajanje mej. S podpisom se je zaključil čezmejni projekt Interreg Crossit Safer, v katerem je sodelovalo devet partnerjev, trajal pa je več kot tri leta. Namen sporazuma je učinkovitejše ukrepanje ob hitrih reševalnih intervencijah na obmejnih območjih je povedal direktor javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote Nova Gorica Aleš Markočič:

Glavni rezultat je okrepljena zmogljivost insitucionalnega čezmejnega sodelovanja javnih organov in ključnih deležnikov s področja civilne zaščite pri upravljanju nevarnostnih tveganj na čezmejnem območju.

Simon Vendramin, poveljnik:

V sklopu projekta so nabavili veliko opreme za nudenje najrazličnejše pomoči, izvedli so številčna izobraževanja in vaje ter uspešno izvedli večjo gasilko vajo na pobočju Sabotina, kjer so bili vključeni vsi projektni partnerji z vso opremo nabavljeno v sklopu projekta. Vse to dokazuje, da je ključen projekt, učinkovitejše sodelovanju pri nudenju čezmejne pomoči, dosežen. Deželni direktor gasilske službe za FJK Fabrizio Piccinini:

Namestnik generalnega direktorja uprave za zaščito in reševanje mag. Stanislav Lotrič je izpostavil, da je sporazum potrditev dosedanjega, dobrega čezmejnega sodelovanja in pomeni večjo varnost za vse. Obljubil je tudi nadaljnjo podporo projekta CROSSIT SAFER.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down