Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Rekord za jubilejnih 10 let Tečem, da pomagam

Belapalica

"Hvala vsem, ki ste donirali," se je po jubilejni, 10. izvedbi dogodka Tečem, da pomagam, zahvalil predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, Igor Miljavec. Sobotno sončno dopoldne je v novogoriškem športnem parku izkoristilo kar nekaj družin in posameznikov za tek v dober namen.

Letos sredstava namenjajo za strokovno podporo slepim in slabovidnim otrokom, mladostnikom in njihovim družinam. Samo z donacijami se je zbralo preko 1700 evrov, k temu so prišteli še denar, ki ga je družba Hit namenila za vsak pretečeni krog. „Pretečenih je bilo 4740 krogov, to je rekord, tudi po številu udeležencev je bilo rekordno. Glavni namen je ozaveščanje, da ljudje, ki potrebujejo pomoč, vedo, da obstaja društvo, kjer pomagamo osebam, ki imajo kakršnekoli težave z vidom.“

Na prireditvenem prostoru so se udeleženci lahko preizkusili tudi v teku z zavezanimi očmi, poligonu za hojo z belo palico, novogoriški Center za krepitev zdravja pa je predstavljal svoje programe. Takole pa sta se od dogodka poslovila napovedovalca: Ervin Čurlič in Milan Štulc:

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down