Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Prvo letošnje dete, deček Kan pohitel in razveselil starše iz Šempetra

Kmalu po 11. uri, na prvi dan novega leta, je v šempetrski bolnišnici zajokalo prvo dete v letu 2022, to je bil deček Kan, ki se mu je mudilo, saj je se je rodil nekaj tednov prezgodaj s carskim rezom, težak 2390 gramov, so sporočili iz šempetrske bolnišnice.

Kot dodajajo, se kljub prezgodnjemu porodu skupaj z mamico počutita dobro. Pot domov ne bom dolga, saj je mamica iz Šempetra.

Od novega leta so se na Ginekološko-porodniški službi v bolnišnici poslovili s porodom na Silvestrovo, ko se je rodila deklica Nika, težka 3610 gramov.

Predstojnica Alenka Zavrtanik Čelan, je ob tem povedala: „Za nami je težko leto, ki ga je tudi v porodnišnici zaznamovala epidemija covid-19. Ni pa bilo vse črno: s pomočjo sredstev projekta EZTS-GO Zdravstvo, podprojekt Fiziološka nosečnost in z lastnimi sredstvi smo zgradili in lično opremili nove sobe v porodnišnici, ki mamicam in novorojenčkom zagotavljajo vse udobje in intimo po porodu.“

In kako je bilo s številom porodov v preteklem letu?

Kar nekaj mesecev smo v bolnišnici povzročali hrup in prah, kljub temu pa se je v letu 2021 pri nas rodilo 574 otrok. Več je bilo dečkov, kar 309, rodilo se je tudi 6 parov dvojčkov.„

Vodstvo bolnišnice je danes, mamici letošnjega prvega novorojenčka čestitalo in izročilo simbolično darilo – zlato zapestnico.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down