Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Priznanji in srebrna plaketa zdravnicam šempetrske bolnišnice

Sbng Priznanja

Zveza slovenskih društev za boj proti raku je podelila priznanji Nataši Fikfak in Mojci Humar, Alenki Zavrtanik Čelan pa srebrno plaketo.

Kot so zapisali v utemeljitvi, je Fikfakova kot specialistka internistične onkologije in hematologije aktivna članica Združenja hematologov Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva, je tudi predsednica Goriškega zdravniškega društva. je tudi aktivna članica, podpredsednica in strokovna vodja Društva ko-RAK.si. Poleg ambulantnega dela s hematoonkološkimi pacienti redno sodeluje pri raznovrstnih raziskavah in svoje znanje izpopolnjuje na mednarodnih kongresih.

Mojci Humar, ki je leta 2012 postala prvi specialist internistične onkologije na periferiji, zadnjih nekaj let pa je vodja Odseka za hematologijo in onkologijo v šemptrski bolnišnici, so podelili priznanje, ker je v sodelovanju z Društvom ko-RAK.si ustvarila usmerjene vadbe za bolnice z rakom dojk Vadirad, katere cilj je zmanjševanje posledic bolezni in zapletov zdravljenja., pripomogla je tudi k izenačitvi deklic in dečkov pri cepljenju proti HPV. Med drugim zdravi bolnike z rakom dojk, rakom debelega črevesa in danke, trebušne slinavke, žolčnika, jajčnikov in drugih rakov.

Specialistka ginekologije in porodništva, Alenka Zavrtanik Čelan, pa je v tekočem mandatnem obdobju članica Strokovne komisije za raka dojk v Državnem programu obvladovanja raka, od leta 2020 je predstojnica ginekološko-porodniške službe in od uvedbe cepljenja proti HPV zagovornica cepljenja po terenu. V ospredju njenega strokovnega zanimanja so področja ginekološke kirurgije, kirurgije raka dojk, ambulantne histeroskopije in kolposkopske dejavnosti.

(Foto: sbng.si)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kaj je pripomoglo k uspešni intervenciji tokratnega požara na Krasu? To sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Prihaja poletna edicija VIP voditeljev! Ta torek, med 11. in 12.!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down