Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Priznanje za pogumno dejanje Mitji in Esadu

Ajdovski župan Tadej Beočanin je Mitji Breclju in Esadu Bešiću pred včerajšnjo sejo občinskega sveta podelil posebno priznanje za hitro in nesebično pomoč. 8. decembra sta iz deročega Hublja rešila ribiča in mu tako zaradi hitrega posredovanja rešila življenje.

Reševanje strastnega ribiča, ki se mu je med opazovanjem drstenja postrvi zdrsnilo in je pristal v reki Hubelj, bi se lahko končalo drugače kot se je. Vendar Mitja Brecelj ni razmišljal in je nemudoma priskočil na pomoč: "Razmišljali res nismo dosti. Jaz sem res hitro skočil, on ga je že prej poskušal rešiti iz vode, samo ga ni mogel. Potem sem mu hotel še jaz pomagati, vendar mu nismo mogli. Potem sta prišla še dva reševalca in potem nam je uspelo, da smo ga vsi štirje potegnili ven iz vode."

Po padcu v reko ga je voda odnesla od 100 do 150 metrov nižje, kjer se je uspel ujeti za korenino, ki je bila v vodi. Vendar zaradi podhladitve ne bi več dolgo zdržal, ko sta ga videla in poskušala rešiti Mitja in Esad. Esad Bešić je povedal, da je bilo reševanje kar naporno. "Ena punca je pritekla k meni, jaz sem bil tam zunaj, in jaz sem potem z avtom šel okrog. Kot je rekel, sem ga poskušal sam povleči, pa ni šlo. Potem sem se napotil na urgenco, potem sem pa njega srečal in ga poslal tja. Mitja: "Držal sem ga, da ga Hubelj ne bi odnesel še naprej."

Na predlog Policijske postaje Ajdovščina je župan Tadej Beočanin včeraj Esadu Bešiću in Mitji Breclju za nesebično pomoč podelil županovo priznanje za plemenito dejanje. Poudaril je, da sta v skupnosti postala zgled pomoči človeku v stiski.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down