Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Priznanje za magistrsko delo Sari Komac iz Bovca

Mladinski svet Slovenije je včeraj že trinajsto leto zapored podelil priznanja najboljšim diplomskim in magistrskim nalogam s področja mladih za preteklo leto. Natečaj pripravljajo z namenom spodbujanja študentov in predavateljev k raziskovanju področja mladih in razumevanja mladih kot posebne družbene skupine, ki jo je treba spremljati, in da bi opozorili na najboljša, najbolj aktualna in uporabna zaključna študijska dela, ki bi sicer lahko ostala neopažena.

Letos je sodelovalo 61 del, komisija pa jih je ocenjevala glede na aktualnost obravnavane tematike in njeno uporabnost, pronicljivost, strukturo in izvirnost.

Med štirimi prejemniki priznanja za izjemno diplomsko oz. magistrsko delo je tudi Sara Komac (na sliki tretja z leve) iz Bovca, ki je iz rok ministrice Kustečeve prejela priznanje za magistrsko nalogo “Najprej stanovanje”, Idejna zasnova namestitev za študente in mlade brezdomce na območju nekdanjega Marijanišča v Ljubljani, ki jo je napisala na Fakulteti za arhitekturo pri mentorici Anji Planišček.

„Avtorica se je odlično lotila specifične možnosti reševanja stanovanjskega problema študentov in brezdomcev v Ljubljani. Delo v več pogledih presega okvire arhitekture, saj vključuje vidik reševanja socialne problematike in ohranjanja kulturne dediščine,“ so zapisali v obrazložitvi.

(Foto: MMS)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down