Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Predsednik Pahor vročil Zahvalo Društvu za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink

Članice Društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink je dopoldne v predsedniški palači sprejel predsednik Borut Pahor. Predsednica društva Darinka Kozinc pravi, da je to izjemno priznanje aleksandrinkam samim:

Gostje so predsedniku v zahvalo za pozornost odigrale dramski prizor iz življenja aleksandrink, ki ga sicer prikažejo obiskovalcem muzeja v Prvačini. Pahor je prejel v dar tudi knjigo Kozinčeve Les Goriciennes, ki je bila prevedena v arabščino, kar avtorica šteje za pomemben mejnik.

Sprejema se je udeležila tudi potomka aleksandrinke Salwa Hegazi, katere babica izvira iz Prvačine.

Predstavitev knjige je bila predvidena tudi v Egiptu, a so jo morali zaradi epidemije prestaviti, tako da se še vedno nadejajo predstavitve v aleksandrijski knjižnici, pravi Kozinčeva, ki je z arabskim prevodom požela precej zanimanja.

Na današnjem sprejemu je predsednik Pahor Društvu za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za prispevek k dokumentiranju življenja in dela aleksandrink, slovenskih žensk v Egiptu, in ohranjanje njihove zapuščine za prihodnje rodove.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down