Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško

Po Sabotinu z multimedijskimi vsebinami in novi poti Briški krog miru

Na Sabotinu so danes odprli novo točko na Poti miru od Alp do Jadrana. Multimedijski center z muzejsko zbirko je nastal v okviru čezmejnega projekta WALKofPEACE, hkrati pa so speljali skoraj 12-kilometrov dolgo tematsko pot Briški krog miru, ki pohodnike po grebenu pripelje tudi do novega centra v manjšem objektu nekdanje stražnice.

Ogled ostankov prve svetovne vojne in Soške fronte na terenu odslej dopolnjujejo interaktivne vsebine v obnovljenem objektu dosedanjega muzeja.

je povedala direktorica javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk. Skrbnik Parka miru Sabotin Bogdan Potokar dodaja:

V obnovo objekta je MONG kot lastnica vložila 150.000 evrov, od tega je iz čezmejnega projekta Pot miru pridobila dobrih 90 tisočakov, celotna ureditev nove točke pa znaša skoraj 350.000.

Brici so ob tem še posebej ponosni na novo pot, ki dopolnjuje ponudbo na tem območju, je dejala direktorica zavoda TKMŠ Brda Tina Novak Samec:

Nanjo se lahko pohodniki priključijo kjerkoli, zagotovo bodo na tem območju povezovanja našli mir vse dni v letu, je prepričana Novak Samčeva.

Nova točka se na Poti miru prepleta z drugimi postojankami, kot sta Kobariški muzej in Pomnik miru na Cerju, za katere velja skupna vstopnica, in se nenehno dopolnjuje z novimi vsebinami.

Slednjega nameravajo odpreti sredi maja, kot napoveduje direktorica Fundacije Poti miru Maša Klavora:

Deli z drugimi:
Aktualno

Rentni odkup stanovanja kot pomoč pri nizkih pokojninah? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

STARTUP STUDIO: Uspešno črpanje EU sredstev

Preberi več

Goriški tek in hoja za upanje & Festival NVO v Novi Gorici

Preberi več

Volitve predsednika RS 2022 - pravila oglaševanja

Preberi več
Napovedujemo
Pokrovitelji:
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down