Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Občina Renče-Vogrsko začenja največjo investicijo v njeni zgodovini

„To je zgodovinski mejnik za našo občino,“ je ob podpisu največje pogodbe od nastanka Občine Renče-Vogrsko dejal župan Tarik Žigon, ki je 4,3 milijone vreden posel sklenil s soizvajalcema del Kolektorjem CPG in Ginex ter družbo Projekt, ki bo skrbela za nadzor nad rekonstrukcijo in novogradnjo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja, na katerega bo priključenih okrog 450 gospodinjstev.

Kje bodo najprej zakopali, bo razvidno iz časovnega načrta del, ki ga bodo začeli kmalu pripravljati in bodo s potekom sproti seznanjali prebivalce.

Novozgrajeni primarni fekalni vod bo omogočal do 900 priključkov. Istočasno bodo pričeli tudi z obnovo vodovoda v Bazari na meji z občino Šempeter-Vrtojba, pa do železniškega prehoda.

Uvedbe v delo se Žigon nadeja v aprilu, zaključek pa je predviden v začetku poletja prihodnje leto. Gradbinci bodo vzporedno uredili še pločnike, javno razsvetljavo in ostalo cestno infrastrukturo.

Sicer pa se bo renško-vogrinska občina za doslej največjo naložbo - pri pripravi projektne dokumentacije za pridobitev kohezijskih sredstev je sodelovalo tudi podjetje Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica - v letošnjem in prihodnjem letu zadolžila skupno za okrog 1,7 milijona evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down