Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ob 40. letnici novogoriške osnovne šole tudi odprtje prenovljenega zunanjega igrišča

Osnovna šola Ob Kornu, IX. Korpusa, od leta 1992 pa osnovna šola Frana Erjavca v Novi Gorici, je je bila zgrajena s samoprispevki pred 40 leti, ko je zaživela kot druga osnovna šola v mladem mestu. Praznovanje so pričeli v lanskem jubilejnem letu, z različnimi dejavnostmi, v katere so vključili tudi bivške učence in učitelje, in s tem ustvarili kolaž spominov, zaključek prazničnega leta pa danes popoldne s prireditvijo Soncu nad mravljiščem, po kateri bodo odprli tudi prenovljeno zunanje igrišče.

Ravnateljica Lara Brun izpostavlja: "Pridobili bomo prenovljeno igrišče, dosedanjo asfaltno podlago bo zamenjala umetna masa, novi koši, novi goli. To je tudi velika pridobitev za naše mesto, kajti v popoldanskem času, je igrišče namenjeno tudi javnosti."

Šola je lani posodobila svojo podobo z logotipom mravlje. Ravnateljica Lara Brun. „Ponosno je naše mravljišče, naša celostna podoba je tako tudi tako zaznamovana, Fran Erjavec je raziskoval mravljišča, mravlje, tako da prav vsi deležniki na šoli smo pridne mravljice in tvorimo skupek vsega dobrega za naše lokalno okolje.“

Obletnica je tudi priložnost za snovanje novih načrtov in ciljev, med katerimi je vpeljevanje inovativnih pedagoških pristopov, s sodobno tehnologijo za okrog 680 učencev in zaposlene. Lani se že veselili dolgopričakovane prenove velike telovadnice, a po 40 letih je že šola že potrebna funkcionalne prenove. „Bi si želeli funkcionalne in energetske prenove naše šole. Zahvaljujoč mestni občini Nova Gorica smo v tem desetletju dobili prizidek, ko se je uvajala desetletka, prenovili veliko telovadnico, danes v popoldanskih urah svečano otvoritev zunanjega igrišča, šola pa si po 40 letih zasluži tudi funkcionalno in energetsko prenovo.“

Ob jubileju so izdali tudi zbornik Šola skupaj z nami raste, goste pa bo na popoldanski prireditvi pričakala tudi razstava.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down