Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nov EKG za novorojenčke tudi v šempetrski porodnišnici

Duštvo Slojenčki mesec maj zaključuje z dobro novico, saj so uspeli še petim slovenskim porodnišnicam zagotoviti EKG aparate, poleg porodnišnic Jesenice, Ljubljana, Murska sobota, Novo mesto, so se aparata razveselili tudi v šempetrski.

Aparat potrebuje od 5 do 10 odstotkov novorojenčkov s sumom na motnje srčnega ritma, vsako leto je to okrog 1700 otrok. EKG olajša nadzor delovanja srca pri novorojenčkih, je povedala Andreja Verovšek, koordinatorka društva Slojenčki. „Prav tako pa se uporabljajo v diagnostiki ogroženih nosečnic in porodnic v porodnišnicah. Zato je to izjemno pomembno orodje za diagnostiko in zdravljenje.“

V društvu Slojenčki želijo s sredstvi, zbranimi v okviru programov društva omogočiti varnejši in prijetnejši prihod na svet, porodnišnicam v Sloveniji skušajo pripomoči k ustrezni opremljenosti, oskrbi in storitvami, kot jih imajo modernejše zdravstvene ustanove na področju medicine. Denar za tokratno donacijo so pomagali zbrati gosti restavracij McDonald's, ki jih upravlja podjetje Alpe-Panon, dodaja Verovškova. V okviru društva pa se je v prvih treh letih delovanja letih zbralo že več kot pol milijona evrov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down