Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Nekateri zlati, v Novi Gorici in Vipavi pa tudi diamantna

Najvišji možni splošni uspeh na maturi je letos doseglo 18 kandidatov, ki so se danes razveselili vseh 34 točk. Med njimi je tudi edina diamantna maturantka na Gimnaziji Nova Gorica Lea Pavlin, ki je z najvišjim možnim maturitetnim rezultatom zaključila splošno gimnazijo.

(Diamantna maturantka Lea Pavlin iz Nove Gorice in 6 zlatih maturantov GIMNG)
(Ravnatelj Andrej Šušmelj, Lea Pavlin in razredničarka Jana Fajt)

So bili po njenem mnenju maturanti kaj prikrajšani zaradi dela pouka, ki so ga spremljali na daljavo?

Diamantna novogoriška gimnazijka Lea Pavlin si je izbrala študij medicine, tako da se po počitnicah seli v Ljubljano in jo čaka običajno ob začetku študijskega leta tudi sprejem najboljših maturantov pri predsedniku države.

Na Škofijski gimnaziji Vipava se veselijo desetih dijakov z nazivom zlati maturant (na naslovni sliki), Aljaž Velikonja (na spodnji sliki) pa je postal diamantni maturant. Obenem je Aljaž pri matematiki dosegel 100-odstotni uspeh. Od 66 maturantov, ki so opravili maturo, jih je 27, skoraj polovica doseglo 25 točk ali več, kar pomeni odličen uspeh na maturi, v povprečju pa so dosegli 22,9 točke, so danes še sporočili iz vipavske gimnazije.

Splošno maturo je sicer v spomladanskem roku uspešno opravilo 95,4 odstotka vseh prijavljenih, kar pomeni, da bo moralo 250 kandidatov poskusiti znova. Rok za ugovore je 14. julij, na jesenski rok splošne mature pa se kandidati lahko prijavijo še jutri. Poklicno maturo pa je letos prvič v celoti uspešno opravilo 7116 oz. 91,29 odstotka kandidatov, vse možne točke je doseglo 93 kandidatov, kažejo podatki Državnega izpitnega centra.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down