Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Najboljše trajnostne destinacijske zgodbe beremo tudi na Goriškem

Na mednarodni turistični borzi ITB Berlin so danes razglasili najboljše trajnostne destinacijske zgodbe. Med sto najboljših je organizacija Green Destinations uvrstila Tržnico na borjaču, skupen projekt občin Ajdovščina, Nova Gorica in Renče - Vogrsko. Med 100 najbolj trajnostnih zgodb pa sodita tudi Miren Kras s projektom promocije kulinarične dediščine špargljev in dolina Soče s strategijo okrevanja turizma po epidemiji covida-19.

Tržnica na borjaču je na izboru tekmovala v kategoriji »Krajše nabavne verige in promocijo lokalne hrane« in se je v tej kategoriji uvrstila med šest finalistov. Potrošnikom olajša dostop do lokalno pridelane hrane neposredno iz domače dnevne sobe, ponudnikom pa orodje oziroma pripomoček za neposredno trženje pridelkov končnemu kupcu in s tem mimo trgovsko-logističnih dobavnih verig. Spletišče deluje pod okriljem Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina in je v času epidemije pritegovalo vse več zanimanja. Trajnostno naravnan projekt so prepoznali tudi v organizaciji Green Destinations, ki je Tržnico na borjaču na seznam top 100 trajnostnih zgodb uvrstila na podlagi pristopa, ki ustvarja kakovostno okolje za lokalno prebivalstvo in hkrati nudi atraktivno izkušnjo za obiskovalce.

Med 100 najbolj trajnostnih zgodb pa sodita tudi Miren Kras s projektom promocije kulinarične dediščine špargljev in dolina Soče s strategijo okrevanja turizma po epidemiji covida-19.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down